Szanowni Pacjenci! Miło nam poinformować, że od 06.10.2023 roku 5. Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką SPZOZ w Krakowie, realizuje pilotażowy program w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia pn. "Dobry posiłek w szpitalu".
Na niniejszej stronie będą publikowane tygodniowe jadłospisy oraz zdjęcia posiłków z danego dnia (dieta łatwostrawna) wraz z odniesieniem do pozycji z jadłospisu.
JADŁOSPISY
ZDJĘCIA POSIŁKÓW (DIETA ŁATWOSTRAWNA)
6-13.10.2023 r.
piątek 06.10.2023 r.
|
|
poniedziałek 09.10.2023 r.
|
|
wtorek 10.10.2023 r.
|
|
środa 11.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE, ), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Serek homo. naturalny 110 g ( MLE, ), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g |
obiad |
|
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL, ), Ziemniaki z koperkiem () 250 g , udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g , Sos bazyliowy () 50 ml ( GLU PSZ, SEL, ), Dynia duszona z olejem* 200 g ( GLU PSZ,), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Galaretka drobiowa z udźca kurczaka. () 120 g ( SEL, ), Pomidor 65 g Sok pomidorowy 0,3l |
czwartek 12.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Jogurt owoce leśne 100g 1 szt (MLE, ), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 55 g , Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g |
obiad |
|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ), Makaron 200 g (GLU PSZ, ), Szynka wieprzowa pieczona 80 g , Sos koperkowy * 50 ml ( GLU PSZ, MLE, ), Brokuł gotowany* 200 g , Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 55 g ( SOJ, ), Pomidor 65 g Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE, ) |
piątek 13.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ), Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt (MLE, ), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Dżem 50 g , Serek homo. naturalny 50 g ( MLE, ), Pomidor 65 g |
obiad |
|
Ryżowa () 400 ml (MLE, SEL, ), Ziemniaki z koperkiem () 250 g , Pulpet rybny (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ), Warzywa po grecku () 200 g ( GLU PSZ, SEL, ), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g , Sos jarzynowy () 50 ml ( GLU PSZ, SEL, ), |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Pasta z jaj z koperkiem -dieta 120 g ( JAJ, MLE, ), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g |
16-22.10.2023 r.
poniedziałek 16.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
|
obiad |
|
Brokułowa z ryżem (MLE,SEL,) 400 ml, Ziemniaki z koperkiem 250 g , Pulpet drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ), Sos koperkowy 50 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL, ), Surówka z marchwi z olejem 200 g , Jabłka prażone b/c 70 g , Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 110 g ( RYB, SEL), Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) |
wtorek 17.10.2023 r.
śniadanie |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml, |
obiad |
|
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Szynka wieprzowa gotowana 80 g, Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml, Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 120 g ( SEL), Pomidor 65 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
środa 18.10.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
|
obiad |
|
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g, Bitka z kurczaka 80 g ( GLU PSZ) Sos jarzynowy 50 ml ( GLU PSZ, SEL) Buraczki podprawiane - drobno tarte 200 g (GLU PSZ) Jabłka prażone b/c 70 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml, Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.zdodat.wody w osł.niejad 55 g Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE) |
czwartek 19.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE) Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g ( MLE) Pomidor 65 g, Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE) |
obiad |
|
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko 200 g Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy 50 ml (GLU PSZ), Surówka z selera i jabłka z olejem () 200 g (SEL) Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g ( MLE) Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 55 g, Sałatka jarzynowa - dieta 60 g (MLE, SEL) Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt |
piątek 20.10.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g ( MLE) Dżem 80 g, Pomidor 65 g Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g, Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Szpinak gotowany z olejem* 200 g (GLU PSZ), Jabłko pieczone 150 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE) Pasta z jaj z koperkiem - dieta 120 g (JAJ, MLE), Pomidor 65 g, Sałata zielona 5 g Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE) |
23-29.10.2023 r.
poniedziałek 23.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ), Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g ( MLE), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 55 g, Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g |
obiad |
|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt, (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pasta mięsno warzywna z mięsa drobiowego udziec 110 g (SEL), Pomidor 65 g Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) |
wtorek 24.10.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g ( MLE) Sałata zielona 5 g, Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka parzona w osłonce niejadalnej 55 g, Pomidor 65 g |
obiad |
|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g, Filet z kurczaka pieczony 80 g (GLU PSZ), Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 200 g, Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml, Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt, (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pomidor 65 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
środa 25.10.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto marchewkowe wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g ( MLE) Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona, parzona 55 g, Pomidor 65 g, Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 220 g (GLU JĘCZ), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos jarzynowy 50 ml (GLU PSZ, SEL), Jabłka prażone b/c 70 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml, Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL) |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g ( MLE), Paprykarz rybno (morszczuk) warzywny 110 g (RYB), Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE) |
czwartek 26.10.2023 r.
śniadanie |
|
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt, (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Twarożek 110 g (MLE), Pomidor 65 g, Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Pieczeń wołowa 80 g Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL), Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g, Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 m |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT ), Masło 83% tł. 20 g ( MLE), Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 55 g (SOJ), Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 sz |
piątek 27.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g ( MLE), Dżem 50 g, Serek homo. naturalny 50 g (MLE), Pomidor 65 g |
obiad |
|
Krupnik jęczmienny 400ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), Ziemniaki z koperkiem 250 g, Kotleciki pieczone z ryby mielonej (Morszczuk) 110 g ( JAJ, RYB), Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL) Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g ( MLE) Pasta z jaj z natką pietruszki - dieta 120 g (JAJ, MLE) Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE) |
30.10-03.11.2023 r.
poniedziałek 30.10.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g , Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g |
obiad |
|
Dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Twaróg półtłusty 150 g (MLE), Jabłka prażone b/c 100 g , Banan 1szt. 1 szt , Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 m |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), Sałata zielona 5 g , Pasta warzywna 60 g (SEL) Jogurt naturalny 150g 1 (MLE) |
wtorek 31.10.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g , Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna sypko 220 g (GLU JĘCZ), Bitka z szynki wieprzowej 80 g (GLU PSZ), Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL), Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g , Jabłka prażone b/c 70 g , Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Polędwica premium wędlina dr. średnio rozd. 55 g (SOJ), Pomidor 65 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
środa 01.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto marchewkowe wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 55 g (SOJ), Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g , Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g , Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 80 g (GLU PSZ), Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Marchew gotowana z olejem 200 g , Jabłka prażone b/c 70 g , Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 m |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny 110 g ( RYB), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,) |
czwartek 02.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 110 g (MLE), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g |
obiad |
|
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 220 g (GLU JĘCZ), Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ), Sos pomidorowy 50 ml (GLU PSZ), Cukinia pieczona z olejem * 200 g , Jabłka prażone b/c 70 g , Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g , Sałatka jarzynowa - dieta 60 g ( MLE, SEL), Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE) |
piątek 03.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Dżem 50 g , Twarożek 50 g ( MLE), Pomidor 65 g , Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g , Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), Sos koperkowy * 50 ml (GLU PSZ, MLE), Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pasta z jaj z natką pietruszki - dieta 120 g (JAJ, MLE), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g , Banan 1szt. 1 szt Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE) |
06-10.11.2023 r.
poniedziałek 06.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynka sołtysa wieprzowa wędzona parzona 55 g , Sałata zielona 5g, Pomidor 65 g |
obiad |
|
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryż na sypko 200 g, Mus z jabłek z/c 100 g, jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Banan 1 szt., Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE), Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g Mus owocowy 100g - produkt pasteryzowany 1 szt. |
wtorek 07.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 55 g , Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g , Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna/sypko 220 g (GLU JĘCZ), Gulasz wołowy - dieta 150 g (GLU PSZ), Marchew gotowana z olejem 200 g , Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , |
kolacja |
|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 110 g (RYB, SEL), Pomidor 65 Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
środa 08.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Serek homo. naturalny 110 g (MLE), Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g |
obiad |
|
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g , udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g , Sos bazyliowy 50 ml (GLU PSZ, SEL), Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ), Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 120 g (SEL), Pomidor 65 g Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,) |
czwartek 09.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynka sołtysa wieprzowa wędzona parzona 55 g , Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g |
obiad |
|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron 200 g (GLU PSZ), Szynka wieprzowa pieczona 80 g , Sos koperkowy * 50 ml (GLU PSZ, MLE), Brokuł gotowany* 200 g , Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Polędwica premium-wędlina dr. średnio rozd. 55 g (SOJ), Pomidor 65 g Serek homogenizowany naturalny (MLE) 1 szt |
piątek 10.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE), Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Dżem 50 g , Serek homo. naturalny 50 g (MLE), Pomidor 65 g, Sałata zielona 5g |
obiad |
|
Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 250 g , Pulpet rybny (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), Sos jarzynowy 50 ml (GLU PSZ, SEL), Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL), Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml , Jabłka prażone b/c 70 |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml , Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Pasta z jaj z koperkiem-dieta 120 g (JAJ, MLE), Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt |
13-17.11.2023 r.
poniedziałek 13.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, ) Babka piaskowa 60 g (GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona ,parzona 55 g Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g |
obiad |
|
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem () 250 g Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ, ) Sos koperkowy () 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka z marchwi z olejem 200 g Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 110 g (RYB, SEL, ) Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt. |
wtorek 14.11.2023 r.
śniadanie |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, ) Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g |
obiad |
|
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron 200 g (GLU PSZ, ) Szynka wieprzowa gotowana 80 g Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ, ) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka. 120 g (SEL, ) Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. |
środa 15.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, ) Ciasto marchewkowe- wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g |
obiad |
|
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem 250 g Bitka z kurczaka 80 g (GLU PSZ, ) Sos jarzynowy () 50 ml (GLU PSZ, SEL, ) Buraczki podprawiane -drobno tarte 200 g (GLU PSZ, ) Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Sok pomidorowy 0,3l 1 szt. |
czwartek 16.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, ) Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Pomidor 65 g Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE, ) Sałata zielona 5 g |
obiad |
|
Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko 200 g Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ, ) Sos pomidorowy 50 ml (GLU PSZ, ) Surówka z selera i jabłka z olejem () 200 g (SEL, ) Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Szynka sołtysa wieprzowa wędzona ,parzona 55 g Sałatka jarzynowa - dieta () 60 g (MLE, SEL, ) Sałata zielona 5 g Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt. |
piątek 17.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, )
|
obiad |
|
Dyniowa z makaronem () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem () 250 g Pulpet rybny (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Szpinak gotowany z olejem* 200 g (GLU PSZ, ) Jabłko pieczone 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml Sos pietruszkowy () 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 120 g (JAJ, MLE, ) Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. |
20-24.11.2023 r.
poniedziałek 20.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
|
obiad |
|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLUPSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Pasta mięsno-warzywna zmięsa drobiowego udziec110 g (SEL) Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Sok pomidorowy 0,3l |
wtorek 21.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt(MLE) Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Sałata zielona 5 g Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z Kurczaka parzona w osłonce niejadalnej 55 g Pomidor 65 g |
obiad |
|
Jarzynowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,SEL) Ziemniaki z koperkiem 250 g Filet z kurczaka pieczony 80g (GLU PSZ) Sos pietruszkowy 50 ml(GLU PSZ, MLE, SEL) Marchew gotowana z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml Jabłka prażone b/c 70 g |
kolacja |
|
Jajko gotowane kl M 2 szt(JAJ) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Pomidor 65 g Sałata zielona 5 g Sok wielowarzywnypasteryzowany 0,33l 1 szt |
środa 22.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt(MLE) Ciasto marchewkowe wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Szynka sołtysa Wieprzowa wędzona ,parzona 55 g Pomidor 65 g Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sałata zielona 5 g |
obiad |
|
Ziemniaczana 400 ml(GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna/sypko220 g (GLU JĘCZ) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos jarzynowy 50 ml (GLU PSZ, SEL) Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL) |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny 110g (RYB) Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g Mus tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt |
czwartek 23.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE) Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Twarożek 110 g (MLE) Pomidor 65 g Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sałata zielona 5 g |
obiad |
|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron 200 g (GLU PSZ) Pieczeń wołowa 80 g Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 Ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 55 g (SOJ) Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt |
piątek 24.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
|
obiad |
|
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem 250 g Pieczeń z ryby mielonej(Morszczuk) 110 g (GLUPSZ, JAJ, RYB) Sos koperkowy * 50 ml (GLU PSZ, MLE) Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL) Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Pasta z jaj z natką pietruszki - dieta 120 g (JAJ, MLE) Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
27.11-01.12.2023 r.
poniedziałek 27.11.2023 r.
śniadanie |
|
Kawa zbożowa z mlekiem220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
|
obiad |
|
Dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron 200 g (GLU PSZ) Twaróg półtłusty 150 g ( MLE) Jabłka prażone b/c 100 g Banan 1szt. 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa zcytryną Cateringowa z/c 220 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ) Sałata zielona 5 g Pasta warzywna60 g (SEL) Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt |
wtorek 28.11.2023 r.
śniadanie |
|
Jogurt naturalny 100g 1 szt(MLE) Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20 g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE) Sałata zielona 5 g Pomidor 65 g Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
obiad |
|
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna sypko 220 g (GLU JĘCZ) Bitka z szynki wieprzowej 80 g (GLU PSZ) Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g Jabłka prażone b/c 70 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml |
kolacja |
|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml
|
środa 29.11.2023 r.
śniadanie |
|
|
obiad |
|
|
kolacja |
|
czwartek 30.11.2023 r.
śniadanie |
|
|
obiad |
|
|
kolacja |
|
piątek 01.12.2023 r.
śniadanie |
|
|
obiad |
|
|
kolacja |
|
WYKAZ ALERGENÓW
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
- SKORUPIAKI
- JAJA
- RYBY
- ORZESZKI ZIEMNE
- SOJA
- MLEKO
- ORZECHY
- SELER
- GORCZYCA
- SEZAM
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBINY
- MIĘCZAKI