Dobry posiłek w szpitalu

Dobry posiłek w szpitalu


Szanowni Pacjenci! Miło nam poinformować, że od 06.10.2023 roku 5. Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką SPZOZ w Krakowie, realizuje pilotażowy program w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia pn. "Dobry posiłek w szpitalu".
Na niniejszej stronie będą publikowane tygodniowe jadłospisy oraz zdjęcia posiłków z danego dnia (dieta łatwostrawna) wraz z odniesieniem do pozycji z jadłospisu.

JADŁOSPISY
ZDJĘCIA POSIŁKÓW (DIETA ŁATWOSTRAWNA)
6-13.10.2023 r.

piątek 06.10.2023 r.

śniadanie

obiad

 

 

poniedziałek 09.10.2023 r.

śniadanie

obiad

wtorek 10.10.2023 r.

śniadanie

obiad

środa 11.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ),

Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE, ),

Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ),

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Masło 83% tł. 20 g (MLE, ),

Serek homo. naturalny 110 g ( MLE, ),

Sałata zielona 5 g ,

Pomidor 65 g

obiad

obiad

Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL, ),

Ziemniaki z koperkiem () 250 g ,

udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g ,

Sos bazyliowy () 50 ml ( GLU PSZ, SEL, ),

Dynia duszona z olejem* 200 g ( GLU PSZ,),

Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml ,

Jabłka prażone b/c 70 g

kolacja

kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Masło 83% tł. 20 g (MLE, ),

Galaretka drobiowa z udźca kurczaka. () 120 g ( SEL, ),

Pomidor 65 g

Sok pomidorowy 0,3l

czwartek 12.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ),

Jogurt owoce leśne 100g 1 szt (MLE, ),

Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ),

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Masło 83% tł. 20 g (MLE, ),

Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 55 g ,

Sałata zielona 5 g ,

Pomidor 65 g

obiad

obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ),

Makaron 200 g (GLU PSZ, ),

Szynka wieprzowa pieczona 80 g ,

Sos koperkowy * 50 ml ( GLU PSZ, MLE, ),

Brokuł gotowany* 200 g ,

Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml ,

Jabłka prażone b/c 70 g

kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Masło 83% tł. 20 g (MLE, ),

Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 55 g ( SOJ, ),

Pomidor 65 g

Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE, )

piątek 13.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ),

Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt (MLE, ),

Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, ),

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Masło 83% tł. 20 g (MLE, ), Dżem 50 g ,

Serek homo. naturalny 50 g ( MLE, ),

Pomidor 65 g

obiad

obiad

Ryżowa () 400 ml (MLE, SEL, ),

Ziemniaki z koperkiem () 250 g ,

Pulpet rybny (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ),

Warzywa po grecku () 200 g ( GLU PSZ, SEL, ),

Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml ,

Jabłka prażone b/c 70 g ,

Sos jarzynowy () 50 ml ( GLU PSZ, SEL, ),

kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ),

Masło 83% tł. 20 g (MLE, ),

Pasta z jaj z koperkiem -dieta 120 g ( JAJ, MLE, ),

Sałata zielona 5 g ,

Pomidor 65 g

16-22.10.2023 r.

poniedziałek 16.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt (MLE,)
Babka piaskowa 60 g (GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLUŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE )
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona,parzona 55 g ,
Pomidor 65 g

 

obiad

obiad

Brokułowa z ryżem (MLE,SEL,) 400 ml,
Ziemniaki z koperkiem 250 g ,
Pulpet drobiowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ, ),
Sos koperkowy 50 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL, ),
Surówka z marchwi z olejem 200 g ,
Jabłka prażone b/c 70 g ,
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 110 g ( RYB, SEL),
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)

wtorek 17.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml,
Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ,MLE, S02),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ,GLU ŻYT),
Masło 83% tł.20 g (MLE),
Szynkowa Dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g,
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g

obiad

obiad

Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Makaron 200 g (GLU PSZ),
Szynka wieprzowa gotowana 80 g,
Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ),
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml,
Jabłka prażone b/c 70 g
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 120 g ( SEL),
Pomidor 65 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

środa 18.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Ciasto marchewkowe - wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g ( GLU PSZ, JAJ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 5 g, Pomidor 65 g

 

obiad

obiad

Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g,
Bitka z kurczaka 80 g ( GLU PSZ)
Sos jarzynowy 50 ml ( GLU PSZ, SEL)
Buraczki podprawiane - drobno tarte 200 g (GLU PSZ)
Jabłka prażone b/c 70 g,
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml,
Jabłka prażone b/c 70 g
kolacja

kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt ( GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.zdodat.wody w osł.niejad 55 g
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE)

czwartek 19.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Pomidor 65 g,
Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE)
obiad

obiad

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 50 ml (GLU PSZ),
Surówka z selera i jabłka z olejem () 200 g (SEL)
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona ,parzona 55 g,
Sałatka jarzynowa - dieta 60 g (MLE, SEL)
Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

piątek 20.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Dżem 80 g,
Pomidor 65 g
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
obiad

obiad


Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g,
Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Szpinak gotowany z olejem* 200 g (GLU PSZ),
Jabłko pieczone 150 g, Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pasta z jaj z koperkiem - dieta 120 g (JAJ, MLE),
Pomidor 65 g,
Sałata zielona 5 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
23-29.10.2023 r.

 

poniedziałek 23.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ),
Jogurt truskawkowy 100 g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE),
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 55 g,
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Ryż na sypko 200 g,
Mus z jabłek z/c 100 g,
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
banan

kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt, (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pasta mięsno warzywna z mięsa drobiowego udziec 110 g (SEL),
Pomidor 65 g
Serek homo naturalny 150g
1 szt (MLE)

wtorek 24.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Sałata zielona 5 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka parzona w osłonce niejadalnej 55 g,
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g,
Filet z kurczaka pieczony 80 g (GLU PSZ),
Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Marchew gotowana z olejem 200 g,
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml,
Jabłka prażone b/c 70 g
kolacja

talerz

Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ),
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt, (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pomidor 65 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

środa 25.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto marchewkowe wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona, parzona 55 g,
Pomidor 65 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
obiad

obiad

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Kasza jęczmienna/sypko 220 g (GLU JĘCZ),
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 50 ml (GLU PSZ, SEL),
Jabłka prażone b/c 70 g,
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml,
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL)
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE),
Paprykarz rybno (morszczuk) warzywny 110 g (RYB),
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE)

czwartek 26.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt, (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Twarożek 110 g (MLE),
Pomidor 65 g,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT,GLU JĘCZ)
obiad

obiad

Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Makaron 200 g (GLU PSZ),
Pieczeń wołowa 80 g
Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL),
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g,
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 m
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT ),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE),
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 55 g (SOJ),
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g
Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 sz

piątek 27.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE),
Dżem 50 g,
Serek homo. naturalny 50 g (MLE),
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Krupnik jęczmienny 400ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ),
Ziemniaki z koperkiem 250 g,
Kotleciki pieczone z ryby mielonej (Morszczuk) 110 g ( JAJ, RYB),
Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL)
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki - dieta 120 g (JAJ, MLE)
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g
Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE)
30.10-03.11.2023 r.

 

poniedziałek 30.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem
220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g ,
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Makaron 200 g (GLU PSZ),
Twaróg półtłusty 150 g (MLE),
Jabłka prażone b/c 100 g ,
Banan 1szt. 1 szt ,
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 m
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ),
Sałata zielona 5 g ,
Pasta warzywna 60 g (SEL)
Jogurt naturalny 150g 1 (MLE)

wtorek 31.10.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE),
Sałata zielona 5 g ,
Pomidor 65 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
obiad

obiad

Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Kasza jęczmienna sypko 220 g (GLU JĘCZ),
Bitka z szynki wieprzowej 80 g (GLU PSZ),
Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL),
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g ,
Jabłka prażone b/c 70 g ,
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Polędwica premium wędlina dr. średnio rozd. 55 g (SOJ),
Pomidor 65 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

środa 01.11.2023 r.

śniadanie

talerz

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto marchewkowe wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 55 g (SOJ),
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
obiad

talerz

Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g ,
Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 80 g (GLU PSZ),
Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Marchew gotowana z olejem 200 g ,
Jabłka prażone b/c 70 g ,
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 m
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny 110 g ( RYB),
Sałata zielona 5 g ,
Pomidor 65 g
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,)

czwartek 02.11.2023 r.

śniadanie

talerz

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 110 g (MLE),
Sałata zielona 5 g ,
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Kasza jęczmienna/sypko 220 g (GLU JĘCZ),
Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ),
Sos pomidorowy 50 ml (GLU PSZ),
Cukinia pieczona z olejem * 200 g ,
Jabłka prażone b/c 70 g ,
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g ,
Sałatka jarzynowa - dieta 60 g ( MLE, SEL),
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

piątek 03.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Dżem 50 g ,
Twarożek 50 g ( MLE),
Pomidor 65 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
obiad

obiad

Szpinakowa z zacierką  400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g ,
Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB),
Sos koperkowy * 50 ml (GLU PSZ, MLE),
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL),
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml ,
Jabłka prażone b/c 70 g
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pasta z jaj z natką pietruszki - dieta 120 g (JAJ, MLE),
Sałata zielona 5 g , Pomidor 65 g ,
Banan 1szt. 1 szt
Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
06-10.11.2023 r.

 

poniedziałek 06.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynka sołtysa wieprzowa wędzona parzona 55 g ,
Sałata zielona 5g,
Pomidor 65 g
obiad

obiad


Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Ryż na sypko 200 g,
Mus z jabłek z/c 100 g,
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Banan 1 szt.,
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE),
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g
Mus owocowy 100g - produkt pasteryzowany 1 szt.

wtorek 07.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 55 g ,
Sałata zielona 5 g ,
Pomidor 65 g ,
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
obiad

obiad


Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Kasza jęczmienna/sypko 220 g (GLU JĘCZ),
Gulasz wołowy - dieta 150 g (GLU PSZ),
Marchew gotowana z olejem 200 g ,
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml ,
Jabłka prażone b/c 70 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
kolacja

talerz

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 110 g (RYB, SEL),
Pomidor 65
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

środa 08.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Serek homo. naturalny 110 g (MLE),
Sałata zielona 5 g,
Pomidor 65 g
obiad

obiad


Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g ,
udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g ,
Sos bazyliowy 50 ml (GLU PSZ, SEL),
Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ),
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml ,
Jabłka prażone b/c 70 g
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 120 g (SEL),
Pomidor 65 g
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,)

czwartek 09.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Szynka sołtysa wieprzowa wędzona parzona 55 g ,
Sałata zielona 5 g ,
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL),
Makaron 200 g (GLU PSZ),
Szynka wieprzowa pieczona 80 g ,
Sos koperkowy * 50 ml (GLU PSZ, MLE),
Brokuł gotowany* 200 g ,
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml ,
Jabłka prażone b/c 70 g
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Polędwica premium-wędlina dr. średnio rozd. 55 g (SOJ),
Pomidor 65 g
Serek homogenizowany naturalny (MLE) 1 szt

piątek 10.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ),
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE),
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Dżem 50 g ,
Serek homo. naturalny 50 g (MLE),
Pomidor 65 g,
Sałata zielona 5g
obiad

obiad


Ryżowa 400 ml (MLE, SEL),
Ziemniaki z koperkiem 250 g ,
Pulpet rybny (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB),
Sos jarzynowy 50 ml (GLU PSZ, SEL),
Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL),
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml ,
Jabłka prażone b/c 70
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml ,
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 20 g (MLE),
Pasta z jaj z koperkiem-dieta 120 g (JAJ, MLE),
Sałata zielona 5 g ,
Pomidor 65 g
Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt
13-17.11.2023 r.

 

poniedziałek 13.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, )
Babka piaskowa 60 g (GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona ,parzona 55 g
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
obiad

obiad


Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL, )
Ziemniaki z koperkiem () 250 g
Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos koperkowy () 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Surówka z marchwi z olejem 200 g
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 110 g (RYB, SEL, )
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g    
Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

wtorek 14.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, )
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron 200 g (GLU PSZ, )
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos pietruszkowy 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Dynia duszona z olejem* 200 g (GLU PSZ, )
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
Jabłka prażone b/c 70 g   
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Galaretka drobiowa z udźca kurczaka. 120 g (SEL, )
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt.

środa 15.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, )
Ciasto marchewkowe- wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE, )
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL, )
Ziemniaki z koperkiem  250 g Bitka z kurczaka 80 g (GLU PSZ, )
Sos jarzynowy () 50 ml (GLU PSZ, SEL, )
Buraczki podprawiane -drobno tarte  200 g (GLU PSZ, )
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
Sok pomidorowy 0,3l 1 szt.

czwartek 16.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, )
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pomidor 65 g
Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE, )
Sałata zielona 5 g
obiad

obiad

Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ryż na sypko 200 g
Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos pomidorowy 50 ml (GLU PSZ, )
Surówka z selera i jabłka z olejem () 200 g (SEL, )
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynka sołtysa wieprzowa wędzona ,parzona 55 g
Sałatka jarzynowa - dieta () 60 g (MLE, SEL, )
Sałata zielona 5 g
Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

piątek 17.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE, )
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Dżem 80 g
Pomidor 65 g
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Sałata zielona 5 g    

 

obiad

obiad

Dyniowa z makaronem () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki z koperkiem () 250 g
Pulpet rybny (Morszczuk) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, )
Szpinak gotowany z olejem* 200 g (GLU PSZ, )
Jabłko pieczone 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
Sos pietruszkowy () 50 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pasta z jaj z koperkiem -dieta 120 g (JAJ, MLE, )
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt.   
20-24.11.2023 r.

 

poniedziałek 20.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Chleb mieszany pszenno-żytni50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 55 g
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g

 

obiad

obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLUPSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek z/c 100 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml   

 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pasta mięsno-warzywna zmięsa drobiowego udziec110 g (SEL)
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g    
Sok pomidorowy 0,3l

wtorek 21.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt(MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Sałata zielona 5 g
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z Kurczaka parzona w osłonce niejadalnej 55 g
Pomidor 65 g
obiad

obiad

Jarzynowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,SEL)
Ziemniaki z koperkiem 250 g
Filet z kurczaka pieczony 80g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 50 ml(GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchew gotowana z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
Jabłka prażone b/c 70 g   
 
kolacja

talerz

Jajko gotowane kl M 2 szt(JAJ)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
Sok wielowarzywnypasteryzowany 0,33l 1 szt

środa 22.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt(MLE)
Ciasto marchewkowe wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 40 g (GLU PSZ, JAJ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Szynka sołtysa Wieprzowa wędzona ,parzona 55 g
Pomidor 65 g
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 5 g
obiad

talerz

Ziemniaczana 400 ml(GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko220 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa
100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 50 ml (GLU PSZ, SEL)
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL)
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny 110g (RYB)
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
Mus tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt

czwartek 23.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Twarożek 110 g (MLE)
Pomidor 65 g Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 5 g
obiad

obiad

Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Pieczeń wołowa 80 g
Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL)
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 Ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 55 g (SOJ)
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

piątek 24.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Dżem 50 g
Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g

 

obiad

obiad

Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z koperkiem 250 g
Pieczeń z ryby mielonej(Morszczuk) 110 g (GLUPSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy * 50 ml (GLU PSZ, MLE)
Warzywa po grecku 200 g (GLU PSZ, SEL)
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki - dieta 120 g (JAJ, MLE)
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt
27.11-01.12.2023 r.

 

poniedziałek 27.11.2023 r.

śniadanie

śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 55 g
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g

 

obiad

obiad


Dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Twaróg półtłusty 150 g ( MLE)
Jabłka prażone b/c 100 g
Banan 1szt. 1 szt
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 220 ml
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa zcytryną Cateringowa z/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ)
Sałata zielona 5 g
Pasta warzywna60 g (SEL)
Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

wtorek 28.11.2023 r.

śniadanie

święta

Jogurt naturalny 100g 1 szt(MLE)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 110 g (MLE)
Sałata zielona 5 g
Pomidor 65 g
Kawa zbożowa z mlekiem 220 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)   
obiad

obiad

Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna sypko 220 g (GLU JĘCZ)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g (GLU PSZ)
Sos własny 50 ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
Jabłka prażone b/c 70 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 220 ml   
 
kolacja

talerz

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 220 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 55 g ( SOJ)
Pomidor 65 g
Sałata zielona 5 g
Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

 

środa 29.11.2023 r.

śniadanie

talerz

 
obiad

talerz


 
kolacja

talerz

 

czwartek 30.11.2023 r.

śniadanie

talerz

 
obiad

talerz

 
kolacja

talerz

 

piątek 01.12.2023 r.

śniadanie

talerz

 

 

obiad

talerz


 
kolacja

talerz

 
WYKAZ ALERGENÓW
  • ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
  • SKORUPIAKI
  • JAJA
  • RYBY
  • ORZESZKI ZIEMNE
  • SOJA
  • MLEKO
  • ORZECHY
  • SELER
  • GORCZYCA
  • SEZAM
  • DWUTLENEK SIARKI
  • ŁUBINY
  • MIĘCZAKI